Institutul National de Cercetare Dezvoltare Pentru Geologie Si Geoecologie Marina Constanta, Constanţa

Institutul National de Cercetare Dezvoltare Pentru Geologie Si Geoecologie Marina Constanta
B-Dul. Mamaia Nr. 304
900581 Constanţa
Telefon:
0241 690 366
Fax:
0241 510 115
Pagina web:
ultima actualizare a fost cu mai mult de 6 luni în urmă

Descriere

Institutul National de Cercetare ? Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marina ? GeoEcoMar a fost infiintat in anul 1993 sub denumirea de Centrul Roman de Geologie si Geoecocologie Marina. Potentialul tehnic si performantele stiintifice obtinute, intr-o perioada scurta de timp, i-au permis obtinerea statutului de "institut de interes national", care are ca obiectiv principal cercetarea complexa a macrogeosistemului Dunare ? Delta Dunarii ? zona de coasta a Marii Negre ? Marea Neagra.


Profil lung
Prin prisma rezultatelor obtinute in cadrul proiectelor de cercetare, efectuate in colaborare cu parteneri din tara si strainatate, INCD GeoEcoMar a obtinut statutul de ?centru european de excelenta (Euro-EcoGeoCentre Romania)?. Din 1996 INCD GeoEcoMar a fost autorizat de MMDD pentru elaborarea de studii de impact si bilanturi de mediu. Incepand cu anul 2006 institutul a implementat un sistem de management al calitatii, cu aplicare in geologie, geoecologie si geofizica, fiind autorizat in acest sens de Lloyd?s Register Quality Assurance (Romania) in conformitate cu ISO 9001:2008 si SR EN ISO 9001:2008. In ultimii ani INCD GeoEcoMar a cunoscut o crestere stiintifica si financiara continua, fiind o institutie recunoscuta pe plan intern si international.
Descriere limbă străină
NIRD GeoEcoMar is a research and development institute of national interest, performing research in geology, geophysics and geoecology, with focus on aquatic, marine, deltaic and fluvial environments.

NIRD GeoEcoMar represents an excellence pole in the marine research, working as a European and national center for studies of sea-delta-fluvial macrosystems. A modern research infrastructure, based mainly on marine and fluvial research vessels, enables Geoecomar to undertake complex, multidisciplinary studies in national and international programs.

NIRD GeoEcoMar participates in projects within the European Framework Programs 6 and 7, including bilateral cooperation with France, Germany, the Netherlands and Switzerland.
Cuvinte cheie:
Cercetare, Geologie, Noutati, Departamente, Fluviale, Marine, Fluviu, Programe nationale, Acvatice, Interes national, Nave de cercetare, Cercetarea domeniului, Deltaice, Domeniul geologiei, Geoecologie, Geoecologiei, Geofizicii, Institut de cercetare-dezvoltare
Publicaţi imagini

Păreri

Fii primul care scrie o părere despre Institutul National de Cercetare Dezvoltare Pentru Geologie Si Geoecologie Marina Constanta!

Împărtășește-ți experiența!